Hajóbérlés Biograd  –  Árjegyzék 

Hajóbérlés BiogradBiograd teljes neve Biograd na moru, magyarul Tengerfehérvár. Hajóbérlés Biograd mindhárom marinájából lehetséges, itt található talán a legtöbb charter cég, és a bérelhető hajók száma is a biogradi marinából közel a legnagyobb.

Biogradi árjegyzékünkkel csak egyetlen chartercég hajókínálatát mutatjuk be. Kérjük lépjen velünk kapcsolatba, az összes elérhető hajóról küldünk tájékoztatást, és az aktuális árak az előre meghirdetett árlistánál mindig lényegesen alacsonyabbak.

A biogradi marina három részből áll, ezeket a képen bejelöltük. Egy kis zavart okozhat, hogy a nyugati marina neve a használatba vétele után elég későn lett hivatalosan eldöntve, így a régi kikötői dolgozók közül sokan még mindig a déli marina elnevezést használják rá. Ha valaki elsőre nem igazodna el, elég a marina valamelyik bejáratánál a chartercég neve szerint érdeklődni, és azonnal útbaigazítást kap.  Némileg árnyalja a képet, hogy a chartercégek is időnként az egyik kikötőrészből átköltözhetnek egy másikba . A három kikötőrészben különböző a szolgáltatások színvonala. A legrégebben megnyitott Kornati marinában a legteljesebb a szolgáltatások skálája, recepció, travel lift, hajós bolt, étterem, vizesblokk, hajó- és motorszerviz is mind a marina területén található. A Sangulin és a Nyugati marinában a vizesblokk konténer jellegű, a hajósbolt és az éttermek – igaz nagyon közel, de –  a marina területén kívül találhatóak.

Biograd ősi koronázási város, Könyves Kálmánt 1102-ben itt koronázták horvát királlyá. A várost ezután nem sokkal a velenceik rombolták le, majd több ostrom után 1646-ban a törökök felgyújtották és porig rombolták. Ez után a pusztítás után a horvátok már nem építették újjá az óvárost, így ma Biogradnak nincs történelmi óvárosi része. Az utolsó ostromot a jugoszláv polgárháborúban szenvedte el, ennek nyomait azonban hamar eltüntették. A város nyugati oldalán, a marinától délre, szép tengerparti sétány található pálmafákkal. A város hasonló Siófokhoz, abban az értelemben, hogy nyáron itt is valószínűleg tízszer annyian tartózkodnak, mint télen.

Ha a hajóbérlés Biograd bármelyik marinájából megvalósult, úgy már csak a lehetséges úti célok közül kell válogatni, ami jelen esetben – a bőség zavara miatt – nem könnyű dolog. Hajóval talán 3 hét alatt sem lehetne felkeresni az innen elérhető összes látnivalót. Egy nap hajózási távolságon belül található a Kornati nemzeti park, a Krka nemzeti park, a Telascica-öböl természetvédelmi terület. Az óvárossal rendelkező települések közül 1 nap alatt elérhető Zadar, Sibenik, Primosten, de jó széllel akár Split vagy Trogir. A bisevói kékbarlanghoz 2 nap az út, de ugyanennyi idő alatt elérhető dél felé Hvar vagy észak felé Mali Losinj vagy Rab. Azon ügyfeleink a számára, akik tőlünk bérelnek hajót, kívánságra segítünk egy több variációs, személyre szabott útiterv összeállításában.

Ha a hajóbérlés Biograd kikötőjében valamilyen oknál fogva nem sikerül, akkor egy észak felé tervezett hajózáshoz ajánljuk Sukosan vagy Zadar,  délre tervezett hajózáshoz a Murter-sziget kikötőiben található charter flottákat. Lépjen velünk kapcsolatba!