Hajóbérlés Olaszország területén kifejezetten előnyös lehet anyagilag a horvát árakhoz képest júniusban és talán még július elején is.

A charter árak összehasonlítása – aktuálisan a 2019-es árak alapján – csak később fog megjelenni. Egy-két hajótípus árának példáján keresztül hasonlítjuk össze a görög, a horvát és az olasz hajóbérleti árakat! A mostani kimutatás még a 2014.-es árakra épül.

ÁRJEGYZÉK (Ezek előzetes listaárak, minden kedvezmény nélkül. Az aktuális kedvezményes  árakért kérje ajánlatunkat!)

Az olasz partok mellől jellemzően hiányzik az a szigetvilág, ami Horvátországot olyan vonzóvá tudja tenni. Ha szigetvilág nincs is, de szigetek azért vannak, méghozzá nagyon szép szigetek. A vulkanikus eredetű szigeteket, melyek például hiányoznak a horvát szigetvilágból, pont az az olasz vizeken találhatjuk meg. Nézzünk néhány sziget nevet: Vulkano, Sztromboli, Capri, Ponza, Palmarolla és Elba, és az utóbbi években sokat emlegett Giglio-szigete. (A Costa Concordia roncsát időközben már elvontatták. Számomra döbbenetes volt a látványa. A sziget felé közeledve az oldalán fekvő Costa Concordiát előbb észre lehetett venni, mint a tőle 100 m-re lévő várost vagy a kikötőt.)
Cégünkön keresztül hajóbérlés Olaszország bármely területén lehetséges. Lépjen velünk kapcsolatba!

Azon vitorlázók részére, akik még nem hajóztak a Tirrén- vagy a Ligúr-tengeren, szeretnénk hajózási útvonalakat ajánlani. Az általunk ajánlott hajóbérlés Olaszország 4 területét érinti:

 • hajóbérlés OlaszországToszkánából Elba és Korzika.
 • A Nápolyi vagy a Salernoi öbölből Amalfi, Capri, Gaeta, Ponza (a képen Ponza sziklái).
 • Az Olasz csizma orráról Sztromboli, Vulkano, Tropea, és a szicíliai Taormina.
 • Szardínia szigetéről észak Szardínia (Costa Smeralda), dél Korzika, valamint a Szardínia Korzika közötti szigetvilág
  érhető el.

A fenti területeket a horvát Adriával összehasonlítva néhány pozitívum megemlítendő:

 • Általában mindenhol jól fog a horgony, homokos a tengerfenék.
 • A zápor, zivatar a legtöbb esetben kifejezetten “lájtos”, 20 csomó körüli szélsebességgel, KIVÉVE a Lipari szigetek és Szicília közti területet, amely viszont legtöbbször (!!) szeles, nem kell hozzá zivatar sem.
 • Sok homokos strand van a partok mentén, könnyű a bocival partra evickélni.
 • A július, július és augusztus hónapokban egyenlő, ezeket kivéve jelentősen olcsóbbak a kikötői díjak.
 • A parton gyorsbüfékben olcsón lehet étkezni.

Negatívum, hogy a kikitők és a marinák kiépítettsége (komfort funkciók) csak igen ritkán közelíti meg az átlagos horvát állapotot. !!!!!

Olaszországban kevesebb charter hajó van, mint Horvátországban, ezért indokolt korán lefoglalni a hajót. Január végéig történő hajófoglalás esetén (ez azoknak kifejezetten  ajánlott, akik repülővel kívánnak utazni, hiszen általában a repülőjegy is olcsóbb korai foglalás esetén) még általában 10% kedvezményt adnak a hajó díjából. Kétheti bérlés esetén adnak még további 5% kedvezményt. A charter-díjhoz itt is, mint Horvátországban, hozzájön a transitlog (takarítás, becsekkolás) díj  és sajnos díjat számítanak fel az ágynemű + törülköző használatért is.

A Ligúr- és Tirrén-tengeri hajózásunk alatt az időjárás előrejelzést a következő linkhez kapcsolódva néztük: Lamma. Ezt a linket kifejezetten ajánlani tudjuk mindenkinek, a pontossága miatt. Közvetlenül az ábra felett középen állítandó be a kért tenger-terület (a link meghívásakor a Ligure tenger jelenik meg). Ha bérlési szándéka van vagy kérdése, lépjen velünk kapcsolatba.

ÁRJEGYZÉK

Hajóbérlés

Ezen a felületen keresztül tudathatja velünk igényét! Töltse ki a mezőket, és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot!