Hajóbérlés KorzikaKorzikai hajózáshoz két módon tudunk hajót biztosítani:

  •  a hajóbérlés Korzika szigetén történik, vagy
  •  a hajóbérlés Olaszországban (Szardínián vagy Toszkánában) történik – ez utóbbihoz egy Castiglioncello-i  árjegyzék et rendelkezésre bocsátunk.

Ez utóbbi mód létjogosultságát az adja, hogy Magyarországról indulva olcsóbban érhető el Szardínia ill. Toszkána, mint Korzika, továbbá, hogy az olasz chartercégek bérleti díjai is alacsonyabbak, mint a Korzikaiaké. Az olasz chartercégek fel vannak készülve arra, hogy hajóikat a bérlők Korzikára átvigyék, de ilyen esetben azért célszerű leellenőrizni a felszerelésben, hogy a térképeken és pilot könyvön kívül a korzikai lobogó, és vízcsap adapter ill. az elektromos csatlakozó adapter is megvan-e.  Olaszországból mindenféle határátlépési procedúra nélkül lehet Korzikára hajózni. Ha reggel elindul a hajó, Szardíniából akár fél nap alatt megérkezhet, de Toszkánából indulva is még aznap este kiköthet Korzikán.

A korzikai marinákban a kikötői díjak szezonálisak, a főszezon június 1.-től szeptember 1.-ig tart, ilyenkor kb. 10%-kal magasabbak az árak, mint a horvát marinákban. A marinákban a zuhany meleg vize általában kupon bedobása után (recepción kapható) indul el, elzárni vagy szabályozni nem lehet, kb. 6 percig folyik. A marinákban a kikötő emberei nem veszik el a hajólevelet, azzal a skippernek kell a hajóbérlés Korzikarecepcióra befáradnia. Amennyiben egy öbölben bóják vannak, akkor fizetni kell a megállásért is. A bójákon lehet fizetni napközbeni megállásra vagy teljes napra a díjat. A portói öböl Girolata melléköblében két bójára köttetik ki a hajót (elöl és hátul is ráköt a hajó egy-egy bójára, lásd az alsó képen), talán ezért duplája a fizetendő díj, mint a többi bójás öbölben.

Korzika szigete, az én értékelésem szerint, a legszebb sziget a Földközi-tengeren, nemcsak körbehajózni érdemes, de a sziget belsejét is nagy élmény felfedezni. Ha valakinek mégsem lenne annyi ideje, hogy a teljes szigetet körbehajózza, akkor a keleti part Bastia és Porto Vecchio közötti szakaszát javasolnánk kihagyásra.

Korzika körül elég mély a tenger, így a nyílt tengeri hullámzás ki tud alakulni. Ha követjük az időjáráselőrejelzést akkor lehetséges, hogy úgy tudjuk szervezni hajózásunkat, hogy erős szél esetén a sziget szél alatti oldalán legyünk a hajóval. A legbékésebb hajózási területet Korzika déli részén, a Korzikát Szardíniával összekötő szigetvilágnál találjuk. Ezen a részen bármely irányból fújó szél elől el lehet bújni.

Ha cégünkön keresztül bérel hajót, bármely kikötőből is indulna, az útvonal tervezéséhez segítséget nyújtunk.

Ha mégis inkább Korzikáról indulna közvetlenül, de más esetekben is,  vegye fel velünk a kapcsolatot, az összes szabad hajót közvetíteni tudjuk bármely kikötőből. 

Az időjárásjelentést mi a Lamma linkjéről  , vagy a Windy.com  ról vettük, elég pontosnak bizonyultak.

Hajóbérlés

Ezen a felületen keresztül tudathatja velünk igényét! Töltse ki a mezőket, és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot!