itt tájékozódhat a B (horvát felségvizekre szóló) vizsga és a C (nyílvízi) vizsga részleteiről

ICC – Horvát tengeri és nemzetközi belvízi hajóvezetői tanfolyam

2022 júliusától érvényes lett Magyarországon is a Horvátországban most még megszerezhető  ICC (International Certificate for Operators of Pleasure Craft) kedvtelési hajóvezető jogosítvány.  ( Horvátországban – úgy tervezik -, hogy megváltozik a vizsgáztatás módszere és rendje! Szigorodik, és állítólag számítógépre kerül.)

A röviden csak ICC-nek hívott, ám valójában  ICC+B  hajós vizsga keretében KÉT hajóvezetői engedély szerezhető egy vizsgával: 30 Bt-ig és 12 főig  vezethető motoros-, vitorláshajó, ill. jet-ski belvizeken és tengeren:
– A belvízi  (ICC) hajós engedéllyel jelenleg 20 ország folyóin, csatornáin és tavain (és akinek van tengere, ott a tengerparti vizeken is (coastal waters) ).
Ezek az országok fogadják el jelenleg:  Ausztria, Fehéroroszország, Belgium, Bulgária, Horvátország, Csehország, Finnország, Németország, Magyarország, Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Románia, Szlovákia, Dél-Afrika, Svájc, Egyesült Királyság. A hajóvezetői engedély itthon a magyar autóvezetői jogosítvánnyal együtt érvényes, hosszabbítani nem kell.
– A tengeri  (horvát B kategória) hajós engedéllyel elsősorban  a horvát felségvizeken hajózhat (12 tmf eltávolodás a parttól)  – és elfogadja Montenegró + Szlovénia is.

A tanfolyam menete:
– Jelentkezés a tanfolyami díj befizetésével történik. Ekkor a hallgató tankönyvet és a vizsga napjáig tartó távoktatási elérést kap. A távoktatás nálunk nyolc éve működő bevált rendszer, amelyen keresztül tanulók tengeren már százas nagyságrendben, belvízen ezres nagyságrendben  készültek fel és tettek sikeres vizsgát.
– Itthon 3-4 órás konzultációs lehetőség (=oktatás, térképgyakorlat), valamint  a vizsga napján és helyszínén, közvetlenül a vizsga előtt 2 óra konzultációs lehetőség áll a hallgatók rendelkezésére.

A tanfolyam (távoktatás, tankönyv, konzultáció)  és a vizsgadíj együtt: 106 eFt + 300 euró.

Kettő vagy több fő együttes jelentkezése esetén 15% kedvezményt adunk a Ft összegből a jelentkezőknek.

A vizsga helyszíne: Budapesttől kb.  300 km-re van,  Horvátországban.
A vizsga napján a le- és hazautazást a tanulókkal egyeztetjük, hogy lehetőleg tele autókkal, gazdaságosan lehessen utazni.

Kiegészítő lehetőségek igény esetén:
– Konzultáció (a fent írton túl) a vizsga helyszínén a vizsga előtti nap délutánján is lehetséges (min. 4 érdeklődő esetén, 45 Euró/fő).
– Belvízi (Mo.-n) és tengeri (Ho-ban) gyakorlati oktatási lehetőség motorosra, vitorlásra, megbeszélés alapján. Itthon az ország különböző pontjain tudunk ajánlani profi oktatókat. A tengeren magunkat ajánljuk! : )

Havonta van lehetőség vizsgázni.
Következő időpont:  2023. december 18. hétfő  15 óra. (következő: január 22. hétfő)

Hívjon, ha egyik időpont sem megfelelő (egy-két főt esetenként, kivételesen  más időpontra is el tudunk (megpróbálunk) elhelyezni).

Nézze meg honlapunkon további tengeri  tanfolyamainkat is : horvát B tanf. és vizsga (elsősorban a horvát Adriára szól), Horvát C tanf. és vizsga : nemzetközi nyílttengeri engedély (a világ össze tengerére érvényes).
Tájékozódjon: Horvát tengeri hajóvezetői tanfolyamok – Adria-Yacht

Az időpontokat a Hírekben hirdetjük meg folyamatosan.

VEGYE FEL  VELÜNK A KAPCSOLATOT, ÍRJON NEKÜNK, ADJON MEG TELEFONSZÁMOT,  VISSZAHÍVJUK!  VAGY HÍVJON!

NÁLUNK TUDÁST IS SZEREZHET, NEM CSAK PAPÍRT!

ADRIA-YACHT – 38 ÉVE A TENGEREKEN….

Ha döntött, vagy ha kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba!