Az általános leírást – jelentkezési feltételek, vizsga – a témához tartozó bevezető oldalunk tartalmazza. Ha még nem látta, olvassa el itt: Tengeri hajóvezetői tanfolyamok

A  horvát B típusú tengeri hajóvezető tanfolyam és vizsga azoknak ajánlott, akik nem terveznek nemzetközi vizeken hajózni, hanem megelégednek Horvátország tengeri területével, ennek fejében egy orvosi alkalmassági vizsgálattal nem járó tanfolyam végén egy hosszabbítást nem igénylő hajóvezetői jogosítványhoz jutnak, belátható erőfeszítéssel, elérhető áron.

Horvát “B” típusú tengeri hajóvezetői vizsgára felkészítő  tanfolyamaink típusai:

 • Távoktatás az on-line e-learning rendszerünkön keresztül (otthonról) 
 • Elméleti képzés Magyarországon
 • Képzés hajózási gyakorlattal Horvátországban, akár családi nyaralással egybekötve

B típusú tengeri hajóvezetői tanfolyam: TÁVOKTATÁS

“Távoktatás – online B típusú tengeri hajóvezető tanfolyam programunk segítségével Ön otthon, a saját számítógépe előtt, saját időbeosztással, önállóan vagy konzultáció (skype vagy személyes) segítségével, és nem utolsó sorban a legolcsóbb módon  készülhet fel a horvát B vizsgára. Önnek már csak a vizsga letétele miatt kell leutaznia Zadarba. Ott a partnerünk minden szükséges segítséget megad,  bejelenti és elkíséri Önt a vizsgára.
A távoktatásról többet itt tudhat meg:

B típusú hajóvezetői tanfolyam: ELMÉLETI képzés Magyarországon

A horvát B típusú tengeri hajóvezető tanfolyam: elméleti képzés Magyarországon azoknak javasolt akik

 • Tengeri gyakorlattal rendelkező vitorlázók,
 • Olyan motoroshajó vezetők, akik belvízen gyakorlattal rendelkeznek,
 • Jet-ski vezetőknek.

A tanfolyam helyszíne Budapest (3 fő jelentkezése esetén bárhol az országban).
A tanfolyam kívánság szerinti, előre egyeztetett időpontban indul.
A tanfolyam díja: 24 000 Ft/fő.

 

A tanfolyam időtartama Budapesten:  8 óra tanteremben  (egy vagy két alkalom)  + 1 óra “konferencia skype” konzultáció.
A  tanfolyam időtartama vidéken:  egy alkalommal 8 óra + 1 óra “konferencia skype” konzultáció
A tanfolyami hallgatók megkapják a “Tengeri kishajós ismeretek. Irány a horvát B vizsga!” című könyvet. A hallgatókkal egyszer átvesszük az egész vizsgaanyagot, majd az egyéni felkészülés után, de még a vizsga előtt lehetőség nyílik a skype-on keresztüli konzultációra.

Vizsgáját megszervezzük Zadarban, vizsgázni szerdai vagy pénteki napokon (kivéve a horvát ünnepnapokat)  lehetséges. Ára: 195 euró/fő/vizsga (tartalma: vizsgadíj + ügyintézés).

B típusú tengeri hajóvezetési tanfolyam hajózási GYAKORLATTAL

Előre meghirdetett programmal és időpontban induló tanfolyamtípus

Egy hét, szombattól szombatig.

Hallgató részvételi díja:  380 € (a tanfolyam és a vizsga díja együtt) + hajóbérleti díjhányad.

A tanfolyamok időpontját előre meghirdetjük a HÍREK-ben, a jelentkezőket a befizetések sorrendjében fogadjuk.


A tanfolyam kezdők, vagy kevés hajózási tapasztalattal rendelkezők részére javasolt. A tanfolyamok szombattól következő hét szombat reggelig tartanak, indulási kikötő egy Zadarhoz közeli marina, mivel a vizsga helyszíne Zadar. A tanfolyamot mindig a jelentkezők számának megfelelő méretű hajón tartjuk (szállás is a hajón biztosított). A tanfolyamra a jelentkezés a hajóbérleti díjhányad befizetésével lehetséges. A szerződéskötéskor adjuk át a tananyagot. A tanfolyamra jelentkezők hozzátartozót is hozhatnak.

A tanfolyam tervezett időbeosztása:

 • 1. nap Érkezés egy Zadar közeli marinába, a hajó átvétele, térképgyakorlat.
 • 2. nap Kihajózás, hajóvezetési és navigációs gyakorlat, délután kikötés egy Zadartól fél napi hajózásra lévő kikötőben, csoportos és egyéni tanulás.
 • 3. nap Kihajózás a kikötőből, hajóvezetési és navigációs gyakorlat, délután kikötés az indulási marinában, csoportos tanulás.
 • 4. nap  Csoportos és egyéni tanulás, próbavizsga.
 • 5. nap  Egyéni tanulás, konzultáció. Délelőtt indulás Zadarba, vizsga. Délután kihajózás a marinából, hajóvezetési és navigációs gyakorlat.
 • 6. nap  Hajóvezetési és navigációs gyakorlat, GPS programozás.
 • 7. nap  Hajóvezetési és navigációs gyakorlat, GPS programozás, késő délután kikötés az indulási marinában.
 • 8. nap  A hajó átadása, utazás haza.


A tervezett időbeosztástól a tanulók többségének a kérésére el lehet térni!

Kötetlen, családi, baráti nyaralással összekötött tanfolyamtípus

Egy hét, szombattól szombatig.

A tanfolyam ára az összes  résztvevőkre nézve együttesen:   hajóvezetői díj (700-840 euró, ebben az oktatás benne van) + a hajó bérleti díja. Ezt az összeget kell a résztvevők közt szétosztani. Ezen felül  a vizsgázók számára fizetendő díj még a vizsgadíj. Vizsga szerdán.

A tanfolyam időpontját illetően a résztvevők igényéhez igazodunk. Beszéljük meg, mikor lenne jó! 


Nálunk ez a tanfolyami forma a legnépszerűbb. Itt  a résztvevőket is a jelentkező szervezi, általában családi, baráti vagy munkatársi körből. 1-2 ember a horvát B vizsgára készül, a kísérők pedig egy  teljes értékű nyaralást élvezhetnek a hajón. Ilyenkor a tanfolyam időbeosztását úgy alakítjuk, hogy minden nap legyen hajózás, így a családtagok szinte észre sem veszik, hogy tanfolyam zajlik körülöttük.

Ha döntött, lépjen velünk kapcsolatba!

… az emberek többségében természetesen van egy jó adag drukk a vizsga miatt, hiszen nem mindenki végzős egyetemi hallgatóként, tanulási csúcsformában, egyenesen az iskolapadból érkezik a tanfolyamunkra. Ettől függetlenül eddig még mindenkit sikerült felkészítenünk, még mindenki sikeres vizsgát tett. Aki részt vesz a tanfolyamon, az sikeresen le is vizsgázik! …

Hajót bérelne? Tekintse meg az erről szóló oldalunkat itt!