Igen, a kapitányi vizsga sikerülni fog!

Cégünk tengeri hajóvezetői tanfolyamain nincsenek megvett vizsgák!  Hallgatóink a tanfolyam alatt TANULNAK, ezért sikeresebbek, mint az ilyen-olyan módon umbuldált vizsgák résztvevői. Előfordulhat, hogy a kikötőkapitányságra a kapitányi vizsga ideje alatt vizsgaellenőrök érkeznek, és bizony léteznek olyan tanfolyamok, ahol ettől kezdve már közel sem olyan eredményességgel zajlik tovább a kapitányi vizsga, mint ahogy azt előre eltervezték. Olyan is előfordult, hogy a korrupciós vizsgálat eredményeként bevonták a már “levizsgázott” hallgatók képesítését, és örülhettek, hogy itt megállt a történet….

A mi tanfolyamunk után a horvát kapitányi vizsga – minden külső segítség nélkül is – sikerülni fog, és később sem kerülhet veszélybe a vezetői engedélye.

Természetesen az emberek többségében van egy jó adag drukk a vizsga miatt, hiszen nem mindenki végzős egyetemi hallgatóként, tanulási csúcsformában, egyenesen az iskolapadból érkezik a tanfolyamunkra. Ettől függetlenül eddig még mindenki sikeres vizsgát tett. Aki részt vesz a tanfolyamon, az sikeresen le is vizsgázik!

  • Az élő tanfolyamaink felépítése és időbeosztása olyan, hogy végig együtt tanulunk, így én, mint oktató,  pontosan tudom, melyik hallgatónak mit kell még gyakorolnia ahhoz, hogy sikeres  tengeri kapitányi vizsgát tegyen. 
  • A távoktatási tanfolyamon tantárgyanként lehetőség van a tudás ellenörzésére, az egész anyagból pedig próba vizsga tehető, így teljesen felmérhető a tudás szintje.

A vizsga után pedig nagyon jó érzés fogja eltölteni, mert
– tényleg megtanulta a vizsgaanyagot (igen, képes volt rá!),
– a biztonságos tengeri hajóvezetéshez szükséges, valóban fontos dolgokat tanult meg, olyanokat, amelyek akár az életét is megmenthetik adott szituációban,
– nem megvett vizsgán szerezte meg a horvát hajóvezetői engedélyét, nem tolmács “segítségével” vizsgázott le, így az engedélye biztonságban lesz, nem vonhatják azt be a későbbiekben.

kapitányi vizsga sikerülni fog

Sokan és sokszor elmondták: az igazi kérdéseket a tenger teszi fel, a kapitányi vizsga csak bemelegítés ehhez.

Akinek a hajózás a hobbija is egyben, az idővel jó pár szakkönyvet be fog gyűjteni magának, és a tudását folyamatosan bővíteni fogja. A tanfolyamunk mellé mi olyan jegyzetet adunk, amiből szintén nem csak a vizsgára lehet felkészülni, de hasznos lesz a későbbiekben is. Hasznos lesz azok számára is, akik évente csak egyszer-kétszer hajóznak, és a hajózásuk előtt szeretnék feleleveníteni  a már megtanult, a tengeri hajóvezetéshez szükséges tudást.