MAGYAR TENGERI IV. OSZTÁLYÚ VIZSGA

ÚJ!  ÚJ!  ÚJ!  —————- ÚJ! ÚJ! ÚJ!

Az átalakulóban lévő magyar tengeri vizsgarendszerben egyenlőre a IV. osztályú vizsgát lehet letenni. Ezt nemrég hozták létre, és nem tudni, meddig marad, és azt sem lehet tudni hány fokozata lesz az közeljövőben megszülető új vizsgarendnek. A magyar vizsgarendben tengeri hajóvezetői vizsga csak meglévő belvízi vizsga birtokában tehető, illetve IV. osztályú tengeri vizsga a belvízi elméleti vizsgával együtt is letehető, de csak a sikeres belvízi gyakorlati vizsga után adják ki.
A IV. osztályú hajóvezetői engedély:
– a világ bármely tengerén szárazföldtől vagy szigettől 3 tengeri mérföld ( 5,5 km ) eltávolodást engedélyez (másképpen mondva, ha 11 km-re van egy sziget a szárazföldtől vagy két sziget egymástól, akkor áthajózhatunk egyikről a másikra),
– motoros és vitorlás hajóra 24 m testhosszig, valamint jet-skire érvényes.
A vizsga csak elméleti részből áll, 155 tesztkérdés az anyag, nagyon könnyű!!! Pedig magyar!!
A tudást megszerezheted távoktatásunkban, ahol a tesztkérdések helyes válaszának miértjét elmagyarázzuk (ahol ez szükséges), a tudásod pedig felmérheted pontosan ugyanazokkal a tesztekkel, amelyeket a vizsgán meg kell oldanod. A vizsga magyar, és mégis könnyű, kb. 6 óra tanulással felkészülhetsz rá. Ugye eddig nem ehhez voltál hozzászokva?

Tanfolyam díj:                      79 000 Ft
Vizsgadíj:                                 6 000 Ft
Igazolvány kiállítás:           15 000 Ft
Hajóorvosi vizsgálat:         20 000 Ft (csak első alkalommal, utána a háziorvos is hosszabbíthat)

Az egész tengeri vizsgarendszer átalakulóban van. A munka még a kezdetén tart, én is benne vagyok a társadalmi javaslattevő bizottságban, és ezzel együtt sem tudok semmit. Elképzelhető, hogy marad a IV. osztályú vizsga, elképzelhető, hogy megszűnik, és 12 tengeri mérföldes lesz a legkisebb, ott pedig már sokkal többet kell tudni.

Kinek ajánlom? Elsősorban jeteseknek és motorosoknak (nincs teljesítmény korlát), vagy kisebb vitorlást vezetőknek.