Tengeri jogsi (tengeri hajóvezetői jogosítvány) – mit tegyünk, ha elvesztettük
Hajózás alatt a tengeri jogsi eredeti és érvényes példányát a hajóvezetőnek magánál kell tartania. Ez alól még a jet-ski sem kivétel! Kész szerencse, hogy a windsurfre nem kell hajóvezetői engedély, ők egy kicsit könnyebben lehetnek. Az összes horvát hajóvezetői engedély vízhatlan, ez kis segítség a hatóságok részéről.
Ha a horvát hajóvezetői jogosítvány elveszne, az eredeti jogsit kiállító kikötőkapitánysághoz kell fordulni a pótlásért. 2 db fénykép és az eljárási díj befizetésének igazolása kell a cseréhez. Az igazolványcsere idejét nagyban lerövidíti, ha tudjuk a vizsgánk időpontját, vagy az elveszett igazolvány számát, vagy egy egy másik, ugyanakkor vizsgázott tanulótársunk igazolványának a számát. A fentiek miatt az új tengeri jogsit a legcélszerűbb azonnal beszkennelni és a számítógépünkben tárolni. Hajóbérlésnél a hajóvezetői jogsi szkennelt képét sok esetben úgyis  el kell küldeni a bérbeadó cégnek, így a szkennelés akkor sem felesleges, ha egyébként nem veszne el a hajóvezetői engedélyünk.
Tanfolyamainkról, ahol tengeri hajós jogosítványt szerezhet, részletesebben a TENGERI HAJÓVEZETŐI TANFOLYAMOK oldalunkon írunk. 
Az összes horvát tengeri jogsi kétnyelvű (horvát és angol) és fényképes. A képen egy C kategóriás tengeri hajóvezetői jogsi első és hátsó oldala látható.

tengeri jogsi