Hajóbérlés Rovinj

Hajóbérlés Rovinj ACI marinájából lehetséges. A marinában recepció, élelmiszerbolt, presszó, hajós bolt, vizesblokk, hajó szerviz található. A kikötő minden szél ellen védett, ezt a Szent Katarina-sziget és a hullámtörők biztosítják. Hajóbérlés RovinjA kikötőből szép a kilátás mind a szigetre, mind a rövid sétával elérhető óvárosra.

A rovinji ACI marinából árjegyzéket honlapunkon nem tettünk közé, de  konkrét érdeklődés esetén esetén természetesen bármelyik szabad hajót tudjuk közvetíteni.

Az óváros jelképe a 63 m magas, Szent Eufémiáról elnevezett templom karcsú tornya. A templomtorony a hajózás alatt messziről látható navigációs tájékozódási pont. A torony tetején lévő Eufémia szobor el tud fordulni a szél iránya szerint. Az óváros eredetileg a szigeten épült, de miután védelmi funkcióját elveszítette, a területet feltöltötték. Az óváros területe megmaradt a turistáknak, ide gépkocsival tilos behajtani. Rovinj városának van egy saját ünnepnapja, szeptember 16., az ünnep az Eufémia kultusszal kapcsolatos: a legenda szerint Szent Eufémia szarkofágja egy konstantinápolyi templomból tűnt el, és Rovinjnál vetette partra a víz.

Hajóbérlés Rovinj marináján kívül az Isztriáról máshonnan is lehetséges, ám Rovinj biztosan az Észak Adria egyik gyöngyszeme, így hát különösen ajánlott hely a hajóbérlésre. Pénteken délután 6 órára a hajót vissza kell vinni a marinába, és az átadás után nem lesz gond elütni az időt az óvárosban. Rovinj az Isztriai-félsziget nyugati oldalán, ideális helyen van az Isztria végig hajózásához is, az Isztrián lévő gyönyörű öblök és kis szigetek felfedezéséhez. Porec, Póla, a Brioni-szigetek, de még Cres- és Losinj-sziget (Mali Losinj 55 tmf) is könnyen elérhető egy egyhetes hajózás alatt. Az Isztria nyugati oldala öblökkel tarkított, változatos táj, rengeteg szállodával és kempinggel. Nyáron a sok fürdőző, csónakázó, szörfös, és jet-skis kerülgetése nem kis feladat a partközelben hajózóknak. Amennyire lehet, tartsuk be azt a horvát szabályt, miszerint tilos a partot 300 m-nél jobban megközelíteni, kivéve ha a hajózási úti célunk szerint ki- vagy behajózunk valahova. Azoknak az ügyfeleinknek, akik tőlünk bérelnek hajót, kívánságra segítünk egy személyre szabott úti terv összeállításában.

A hajóbérlés Rovinj ACI marinájából az egyik lehetséges legjobb ajánlatunk azok számára, akik az Észak-Adria szépségeit fel akarják fedezni. Ugyanerre a célra tudjuk még ajánlani a pólai és pomeri marinákat, ha Rovinjból esetleg  nem lenne elérhető az adott időben a kívánt hajótípus.