Hajóbérlés Split

Hajóbérlés Split városában döntő többségében az ACI marinából történik, mivel itt van a legtöbb charter cég bázisa. E mellett még a Kastela-öböl területén lévő két kisebb marinából is bérelhető hajó. A kikötőben recepció, étterem, hajós bolt, vizes blokk, mosoda és élelmiszer bolt áll a vendégek rendelkezésére. A marinából főszezonban révcsónakon is el lehet jutni a Diocletianus  palotához.Hajóbérlés Split

Árjegyzéket a közvetlenül Splitből bérelhető hajókról honlapunkon nem tettünk közzé, csak a közeli Kastelából való indulással, de kérjük lépjen velünk kapcsolatba, hiszen a bárhonnan induló  összes lehetséges szabad hajót közvetíteni tudjuk.

Split Közép-Dalmácia legnagyobb városa. Leghíresebb nevezetessége a Diokleciánusz palota, melynek a területén belül van Split óvárosa. Dioklecianusz, az idősödő katonacsászár, miután lemondott a trónról, ebbe, a nyugdíjas éveire építtetett palotába vonult vissza. A palota 180 x 215 m alapterületű, régen a falát a tenger határolta. A mai pálmafás sétány területét, amely a palota előtt, a tengerparton található, később töltötték fel. A Dioklecianusz palotában a császár mauzóleuma ma a Szent Doimus székesegyház, melynek harangtornyából nagyon szép kilátás nyílik a környékre. A székesegyház főkapuja felett vannak befalazva IV. Béla lányainak, Katalinnak és Margitnak a földi maradványai, akik a tatárok elöli menekülés közben veszítették életüket. Split látnivalói között meg kell még említeni a Mélytengeri Akváriumot és a Régészeti Múzeumot.

Ha a hajóbérlés Split ACI marinából sikeres volt, akkor több hajózási útvonal közül is lehet választani. Egy egyhetes hajóbérlés alatt északi irányban elsősorban a Kornati Nemzeti Park és a Krka Nemzeti Park lehet elsődleges úti cél. Délre hajózva akár Dubrovnik is elérhető, de Mljet, Korcsula, Hvar és Vis szigetek nagyon kényelmes úti célok.  Akik csak a környéken akarnak hajózni, felkereshetik Trogirt, Solta-szigeten Maslinicát, Hvar-szigeten Hvar városát, a Pokolni-szigeteket és Brac-szigeten a Bobovisce-öblöt. Ha rajtunk keresztül történik a hajóbérlés, akkor közös megbeszélés alapján egy részletes, személyre szabott útitervet dolgozunk ki  bérlőnk részére.

Ha a hajóbérlés Split ACI marinából nem lehetséges, akkor északra Kastela, Trogir, délre Baska Voda javasolható. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, és az összes lehetséges bérelhető hajóról tájékoztatjuk.