Hajóbérlés Dubrovnik – ÁRJEGYZÉK

Hajóbérlés Dubrovnik ACI marinájából lehetséges. Ez Horvátország legdélibb pontja, ahol még chartercégek találhatók. A dubrovniki ACI marina a Hajóbérlés DubrovnikDubrovacka folyócskán helyezkedik el, amely a marinától nem messze, búvó patakként jelenik meg a hegy lábánál. A marina jól felszerelt, recepció, étterem, hajósbolt, benzinkút, mini ABC, hajószerviz, vizesblokk, úszómedence, bowling és tenisz pálya, fodrászat, gyerekeknek játszótér és egy kis focipálya is a vendégek és rendelkezésére áll.

A dubrovniki marinából a sok közül csak egyetlen chartercég árjegyzékét adtuk meg,  és tudnia kell azt is, hogy a konkrét charter árak az előre meghirdetett listaáraknál mindig alacsonyabbak. Érdeklődés esetén természetesen mindegyik chartercég szabad hajóját tudjuk ajánlani a konkrét legkedvezőbb áron, és saját cégkedvezményt is adunk. Lépjen velünk kapcsolatba!

Dubrovnik, vagy magyar nevén Raguza (a város nevének eredeti jelentése: liget) óvárosához a kikötő bejáratánál lévő buszmegállóból lehet eljutni. Dubrovnik óvárosa az UNESCO Világörökség részét képezi, megtekintéséhez minimum egy fél nap szükséges. A város 1205-ig bizánci, majd velencei fennhatóság alatt állt. A magyar korona az 1358-as évtől kezdve adófizetésért cserében védelmet nyújtott a kereskedő városnak Velence ellen. A XIII. és XVI. században épült híres történelmi városfalon végig körbe lehet sétálni, és innen gyönyörű kilátás nyílik a közeli Lokrum-szigetre is. A városfalról gyakran látni a város mellett, a tengeren horgonyzó luxus utasszállító hajókat, vagy a több árbócos, régi megjelenésű vitorlás hajókat. Dubrovnik az 1667-es földrengés után újáépült, nagyjából a mai formájában. Dubrovnik katedrálisában látható Tiziáno egyik leghíresebb festménye: Mária mennybemenetele. A katedrális kincstárában őrzik a város védőszentjének, szent Blasiusnak az ereklyéit. A dubrovniki Szent Domonkos-kolostorban őrzik Szent István királyunk koponya ereklyéjét, amelyet egy évig Magyarországon is láthattunk. Az óvárosban Tengerészeti Múzeum is található.

Ha a hajóbérlés Dubrovnik kikötőjéből sikeres volt, akkor egy hét alatt kényelmesen elérhető Cavtat, az Elaphi-szigetek, Mljet-sziget, a Lastovo szigetcsoport és Korcula. A Lastovo- és a Mljet-sziget természetvédelmi területének látogatásáért belépődíjat kell fizetni. Ez Mljet-szigetén tartalmazza a tavak meglátogatásának lehetőségét is. A tavakat a Polace-öbölből lehet a legkényelmesebben megközelíteni. Ha az öbölben valamelyik étteremnél kötne ki a hajó, akkor illik abban az étteremben a hajó teljes személyzetének megvacsoráznia, mivel a kikötésért külön díjat nem szednek. Akik tőlünk bérelnek hajót, azoknak kívánságra segítünk az úti terv összeállításában.

Amennyiben a hajóbérlés Dubrovnik ACI marinából nem lenne lehetséges, legközelebb Splitből Kastelából  vagy Trogírból bérelhető hajó. Lépjen velünk kapcsolatba!