Hajóbérlés Punat

Hajóbérlés Punat-öbölben a Punat nevű marinából lehetséges. A marina rendelkezik hajó és hajómotor szervizzel is.Hajóbérlés Punat

A Punat marinából bérelhető hajókról honlapunkra nem tettünk ki árjegyzéket. Amennyiben a hajóbérlés Punat marinájából érdekli, kérjük lépjen kapcsolatba velünk, az összes bérelhető szabad hajóról tájékoztatjuk.

Punat falu (a kép baloldalán, fent látszik) kicsiny település, déli részének létrejötte a turista forgalomnak köszönhető. A faluban több hangulatos étterem is található. A római időkben az öböl bejáratánál egy híd létezett, ennek romjait meg is találták. Az öböl festői szépségű. Az öbölben lévő Punat nevű szigeten található a Kosljuni ferences kolostor, amelyet a XII. században a bencések alapítottak. Ajánlott látnivaló még Krk város óvárosa is, amely busszal vagy kocsival pár perc alatt elérhető.

Ha a hajóbérlés Punat marinából történik, akkor több lehetséges hajózási célpont közül lehet választani. Egy hét alatt Isztria-félszigetet is végighajózhatjuk, akár egész Novigradig, érintve Porec, Rovinj és Póla városokat. Ugyancsak ebbe az irányban hajózva meglátogathatjuk a Brioni-szigeteket is. Egy lehetséges másik útvonalon Cres- és Losinj-sziget kikötőit kereshetjük fel, majd Rab-sziget érintésével térhetünk vissza. Akik hosszabb távot szeretnek hajózni, azok egészen a Kornati-szigetekig le tudnak menni. Ha egy kicsit kevesebb hajózással lesz tervezve az útvonal, akkor Silba-, Molat-szigetek is jelenthetik a hajózás legdélebbi pontját. Akik körbe akarják hajózni Krk-szigetét, azok az időjárás-előrejelzést ne mulasszák el megnézni, mert erős borában a Velebit-csatorna veszélyes hely!!! Érdekes célpont lehet a Rab-sziget északi részéhez közel eső Goli-sziget, amely Tito idejében Jugoszláviának volt az egyik gulagja. A sziget 1991-től látogatható. Azon ügyfeleink részére, akik tőlünk bérelnek hajót, természetesen segítünk egy időjárás függő, több választási lehetőséget tartalmazó hajózási terv összeállításában.

Ha a hajóbérlés Punat marinájából valamilyen oknál fogva nem sikerül, akkor egy észak felé tervezett hajózáshoz ajánljuk Pomer vagy Pola, dél felé történő hajózáshoz Zadar vagy Sukosan marináit.