Hajóbérlés Zadar

Hajóbérlés Zadar (magyarul Zára) Tankerkomerc nevű marinájából lehetséges, a marina az óvárossal szemben található. A marina minden szolgáltatással rendelkezik, a bolt azonban a marinán kívül, a kikötő bejáratától kb. 200 méterre található. A marina eredetileg a belső öböl területét foglalta el, de a kikötő bővítésével ma már a városi öbölben is két móló hozzá tartozik. A kép közepén felül a hullámtörőtől kezdődik a marina területe. Hajóbérlés Zadar

A Zárában bérelhető hajókról nem készítettünk külön árjegyzéket. Amennyiben a hajóbérlés Zára marinájából érdekli, kérjük lépjen velünk kapcsolatba, és az összes elérhető hajóról küldünk tájékoztatást.

A marinából Zára óvárosa könnyen megközelíthető egy gyalogos hídon (a fényképen a kikötő közepén látható) keresztül, vagy a hullámtörő végétől induló révcsónak által. Zára óvárosa megőrizte középkori jellegét, a kikötő felől megmaradt a régi városfal. A “Dalmácia fővárosa” címet ugyan már elvesztette Zára, de észak felől mindenképpen Dalmácia kapuja. Az óváros középkori hangulatú, nagyon szép; római és illír korból származó régészeti feltárások is láthatók. Talán Zára volt az a város, ahol a velencei, horvát és magyar uralom legtöbbször váltotta egymást. Ebben a kavarodásban az is előfordult, hogy Zára saját akaratából választott új pártfogót magának. A magyarok segítségét 13 esetben kérte a velenceiek ellen, ebből 6 esetben meg is kapta. A városban több múzeum, köztük egy tengerészeti múzeum is található.

Ha a hajóbérlés Zadar marinájából történik, akkor már csak a bőséges úti célok közül kell tudni választani. Észak felé indulva a legfrekventáltabb helyek közül egyhetes hajózás alatt elérhető Rab, Krk, Mali Losinj, a kevésbé frekventált, de nagyon kedves helyek közül Silba-, Molat-, Ist- és Premuda-szigetek. Délre hajózva a frekventált helyek közül szintén egy hét alatt elérhető a bisevói kékbarlang, Hvar, Trogir, Split vagy a Krka Nemzeti Park. Aki nem akar nagy távolságot hajózni, annak egy karnyújtásnyira van a Kornati Nemzeti Park, és a Telescica-öböl. A Kornati szigetcsoporton sok hangulatos kis halászkocsma is felkereshető, a Dugi Otok-szigeten pedig két hangulatos volt halászfaluban, Saliban és/vagy Bozaván érdemes kikötni.

A cégünktől hajót bérlők számára segítünk egy személyes útiterv összeállításában.

Ha a hajóbérlés Zadar marinájából valamilyen oknál fogva nem sikerül, akkor egy észak felé tervezett hajózáshoz ajánljuk a Punat marinában található, délre, ill. a Kornati-szigetekhez tervezett hajózáshoz pedig a Sukosan, a Biograd  vagy a Murter-sziget marináiban található charter flottát. Lépjen velünk kapcsolatba!